mastura's FotoPage
all in the life of mastura azmi
By: mastura azmi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-Aug-2008 03:32 Email | Share | | Bookmark
kota kinabalu - manukan island - 1borneo

day 3 - kami keluar dari hotel pagi tu jam 8 pagi.. hajat nak bfast di bandar KK.. kami sampai di Jesselton point. Lepas bfast, lebih kurang jam 9 pagi kami naik bot untuk ke pulau manukan. pulau manukan ni salah satu pulau dalam taman laut tunku abdul rahman.. sesiapa yang ke sabah, make sure singgah ke mana2 pulau ye.. ade banyak pulau boleh kita pilih.. tapi kami pilih satu je. ye la, kami pun bukan nye divers pun.. satu pulau dah cukup.. tiket termasuk bot + yuran conservation = RM 26.. kira affordable laa.. kalau nak snorkel, baik ambil di jeti jesselton/ atas bot sendiri.. sebab kalau dah sampai pulau, rate dia dah mahal sket..

kami lepak2 kat manukan island sampai jam 1 petang.. puas.. kami siap2 dah bawak bekal nasi lemak n sandwich beli kat jeti.. so jimat le jugak.. buffet kat pulau manukan RM90 sorang.. bengkok oo kalo pi ramai2.. kalau ada duit boleh aa sebab seafood dia memang puas hati.. besar!!! kelebihan pulau manukan berbanding tioman, mama rasa dia nye coral memang dekat banget dengan pantai.. x payah pi jauh2 dah nampak coral dengan ikan2.. lepas tu, banyak betul gamat.. mama swim pun pakai selipar.. boleh gitu??

lupa nak bgtau, perjalanan nak ke pulau manukan tu lebih kurang 20minit sehala.. kira x le lama sangat.. petang tu mama hantar tok ayah n nenek balik ke airport.. sebab depa balik petang 13hb tu.. kami balik 14hb pagi terus ke penang .. malam tu kami dinner kat new york new york located dekat 1 Borneo.. largest shopping complex in KK.. dia punya meal GADANG! hahahaha price pun not so bad.. kami balik penang subuh 14hb tu.. sampai penang terus gi ofis.. ngeh ngeh ngeh

kira secara keseluruhannya, gi KK memang menarik.. sesiapa tak pernah gi KK, cuba la cari kelapangan.. dan kumpul duit sket.. sebab memang xkan menyesal.. bandar KK amat indah.. bandar tepi pantai yang bersih dan cantik. insyaAllah ada rezeki lagi mama akan pergi lagi.. huhuhu

hero mama cedera pagi tu.. jatuh.. hmm.. nama pun hero, sikit pun x nangis.. nampak cam brutal la sayang..


depan jesselton point


aiman pun kena pakai life jacket


tiba di manukan island


aiman with tok ayah terjun dulu


papa ajar aiman snorkel ke??


budak ni dah letih


dekat manukan island chalet


nak balik dah


depan jeti manukan


bagi makan ikan kat jeti


us in the boat going back to KK


Tuesday, 12-Aug-2008 02:42 Email | Share | | Bookmark
kota kinabalu-gunung kinabalu-poring hot spring-pasar filipina

pondok timpohon
bila la nak ada nama kita kat sini ye.. hahaha
tok ayah n aiman
View all 6 photos...
sambungan untuk entry cuti cuti malaysia - kota kinabalu..

day two.. pagi2 hari dah bangun awal giler.. subuh 4.52am.. kami keluar dari hotel jam 6.30 pagi.. tu pun dah kira lewat le jugak.. sebab orang kata lepas pukul 7 dah tak nampak puncak dia dah.. hmm.. memang pun.. by the time kami nampak gunung kinabalu dah tertutup sket bahagian atasnya.. kira tip mountain tu la kami x nampak.. nak jadi cerita, sebab mama xleh nak agak cammana temperature kat atas sana.. mama pun pakaikan aiman baju sempoi je... sekali sejukkkkk daaaa.. huhuhu.. pengajaran, lain kali bawak baju tebal skit ye.. huhuu..

kami sampai ke kaki gunung lebih kurang jam 8 pagi.. jalan- jalan dekat pondok timpohon (the highest point car can go - 8km to tip of mountain) puas ambil2 gambar (sian shafiq x sihat.. jadi kami xde gambar ramai2), pukul 10 kami ke kundasang untuk breakfast.. lepas tu straight to poring hot spring.. best sangat2.. tp mama x larat jalan dah.. jadi abah mama aje yg jalan2 naik sampai atas.. rupa2nya kat atas tu ade jambatan gantung tertinggi di Asia (kalau mama x silap)..

lepas tu kami pulang ke KK dan shopping sat kat Pasar Filipina.. harap maklum, xde gambau masa shopping2 tu.. kakakakka

kami berlatarbelakangkan gunung kinabalu


hubby with inlaws


lepas ni kita nak gi mana ye bang?? hehhe


my three fav guys


mama pose


my handsome boy (bibir dah biru sejuk )


kinabalu park


poring hot springs


Monday, 11-Aug-2008 14:51 Email | Share | | Bookmark
from parit buntar to kota kinabalu

tiba di KK
aiman n tok ayah
depan wisma sabah
View all 8 photos...
pictures during arrival and our first day at KK..

more story in my blog www.mamaaiman.blogspot.com



Tuesday, 8-Jul-2008 03:21 Email | Share | | Bookmark
mini gathering at klcc

 
 
 
View all 13 photos...
last sunday (6/07/2008) we had our mini gathering at California pizza kitchen.. i've posted the stroy at my blog.. so here are the piccas..

*some piccas are courtesy of amisah ahwang



Monday, 9-Jun-2008 03:10 Email | Share | | Bookmark
aiman first pool encounter..

aiman first time jejak kaki dalam pool
papa pegang aiman
aiman rasa cam bot askar la mama!! hehehe
View all 6 photos...
hehe.. lama dah rasanya tak update fp.. bila ada banyak gambar nak share baru la best update fp..

semalam aiman dapat swim for the first time.. hepi sangat2

aiman pusing merata2 tak ingat dunia.. hehehe.. tapi kami sampai lewat, jadi aiman sempat mandi setengah jam aje..

venue: youth park, botanical garden, penang
time: 6.30pm closed at 7pm
date: 8 June 2008 (exactly a day after turning 9 months)

aiman in the army boat..


us with aiman's playdate.. danish's family


aiman's bodyguard (mak teh, wancu and aunty dida)


our family


taken using tok ayah's nikon D60.. best seh


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net